Én egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthetó, finom amerikai kekszet hozok el.
Csokoládécsúcs
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 7,5 dkg cukor
- 4 dkg kakópor
- 1/4 teáskanál só
- 1 tojás
- 4dkg mogyórós nugátkrém
- 10 dkg hideg vaj
- 10 dkg fehér csokoládé
A lisztből. a cukorból, a kakóból, a sóból, a tojásból, a nugátkrémből és a vajból tésztát gyúrok. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésest 160°C-ra) előmelegítem. Egy tepsit előkészítek, ha szükséges kibélelem sütőpapírral, vagy megkenem vajjal. Az én tepsim olyan, hogy ilyen eszközöket nem igényel. A tésztából diónyi darabokat veszek, először kis golyókat formálok belőle, majd beleteszem a tepsibe és ott kis csúcsosra formálom, mint egy hegy. 14 percig sütöm. Mig sül a csokit vizgőz felett megolvasztom. Nem kell, hogy forró legyen, miután felolvadt le is veszem róla. Habzsákba töltöm, és megsült sütire nyomok belőle.
Jó étvágyat! Sok sikert az elkészítéséhez!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Írj nekem. Kiváncsi vagyok a véleményedre. :)