2010. augusztus 1., vasárnap

Csokoládécsúcs VKF XXXVI

A mosntani Vigyázz Kész Főzz  témája "Világjáró fazék" melyet sedith hírdetett ki. A téma izgalmas, hisz így különböző nemzetek konyháiból szemezgethetünk.
Én egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthetó, finom amerikai kekszet hozok el.

Csokoládécsúcs

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 4 dkg kakópor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 4dkg mogyórós nugátkrém
  • 10 dkg hideg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A lisztből. a cukorból, a kakóból, a sóból, a tojásból, a nugátkrémből és a vajból tésztát gyúrok. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésest 160°C-ra) előmelegítem. Egy tepsit előkészítek, ha szükséges kibélelem sütőpapírral, vagy megkenem vajjal. Az én tepsim olyan, hogy ilyen eszközöket nem igényel. A tésztából diónyi darabokat veszek, először kis golyókat formálok belőle, majd beleteszem a tepsibe és ott kis csúcsosra formálom, mint egy hegy. 14 percig sütöm. Mig sül a csokit vizgőz felett megolvasztom. Nem kell, hogy forró legyen, miután felolvadt le is veszem róla. Habzsákba töltöm, és megsült sütire nyomok belőle.

Jó étvágyat! Sok sikert az elkészítéséhez!