2008. október 15., szerda

Palacsinta

Szóval én a palacsintát sem úgy készítem, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Úgy kezdődik a recept, mintha rakott palacsintát készítenénk. De mégis egy kicsit más.
Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 tojás
  • csipet só
  • 30-40 dkg liszt (én 3x 10 púpos ek szoktam belerakni)
  • 1/2-1 l tej ( ennyi liszt 1l tejet is felvesz)
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejfölt. A tejföllel is jól kikeverjük. Utána a tojásokat is egyenként jól belekeverjük. Majd jöhet a liszt tej. Hogy ne legyen csomós adagonként teszem bele. Elöszőr 10 ek liszt pici tej hozzá, hisz a alap keverék is híg. Addig fojtatjuk amíg a kívánt mennyiségű és állagú palacsinta tésztát kapjuk. Bele egy picike olaj a tésztába. Majd kisütjük. Kedvenc töltelékeinkkel megtöltjük.

Jó étvágyat hozzá! Sok sikert az elkészítéséhez!

Vaj cukor keverék

Vaj cukor tejföl keverék

Vaj cukor tejföl tojás keverék