Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (550-es típusu)
- 2dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 teáskanál méz
- 1 tojásfehérje
- 1 teáskanál só
- 1 tojás sárgája
- liszt a kidolgozáshoz
A lisztet tálba szitálom. Az élesztőt elkeverem a tejjel és a mézzel. A lisztet a tojásfehérjével és a sóval nagyjából összedolgozom. Belekeverem az élesztős, mézes tejet. 8 percig dagasztom. A tésztát 12 db osztom. Kerek vagy hosszúkás zsemléket formázunk belőle. Tepsibe rakom és 30 percig kelesztem. A tésztákat egyszer vagy többször 1/2 mélyen bevágjuk. A tojássárgáját kevés vízzel elkerem, és megkenem vele a zsemléket. 15-20 persig sütöm 180 °C-on.
Tipp: Mi nem vágtuk be a tetejét, és így is nagyon jó lett, tehát nem kötelező.
Készítettünk olyat is, hogy kilapítottuk és feltekertük kifli formára.
A hosszúkás formák olyan mini kenyérre hasonlítottak.
Idei házi készítésű baracklekvárt ettünk hozzá.
Jó étvágyat hozzá! Sok sikert az elkészítéséhez!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Írj nekem. Kiváncsi vagyok a véleményedre. :)