2009. július 20., hétfő

Paradicsomos káposzta

Barbara lányon kívánságára a 7végén paradicsomos káposztát kellett főzni. Mivel Niki lányom imádja a krumplit, így annak is helye volt benne. Ilyen lett.




Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1.5 liter paradicsom (Happy Frucht 500 ml)
  • 4 szem közepes krumpli
  • olaj, fűszerek, cukor

Elkészítése:
Kevés olajon kb 1/2 dl megkaramellizálok 4 fakanál cukrot (közepes tipusú). Ha a cukor teljesen elolvadt rádobom a káposztát és a kockára vágott krumplit. Befűszerezem és addig párolom míg a káposzta levet ereszt. Majd ha a káposzta kieresztette a levét még 5 percig puhítom. Aztán ráöntöm a paradicsompürét. Vele együtt puhára főzőm. Így nem kell rántás hozzá, mivel a paradicsom besűrűsödik amíg a képoszta megpuhul. Ha igényli lehet még cukrot beletenni. De ez a parpüre elég édes. De ezt döntse el ki-ki a szája íze szerint.

Jó étvágyat! Sok sikert az elkészítéséhez! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Írj nekem. Kiváncsi vagyok a véleményedre. :)