2009. június 4., csütörtök

Galuska kicsit másképp :)

Ma vettem túrót, és zacskós mézes mustáros alapot. Gondoltam főzők belőlük valamit a hosszú 7végére. Azt ma el is készült, ugyanis nem volt ebédje Pimpikének(Alexandra).
Neve nincs én alkottam. Ha elnevezném talán ezt a nevet lehetne neki adni:
Túrós-mézes-mustáros-sajtos galuska.
Hozzávalók:
25 dkg túró
2 tojás
1 ek olaj
1 dl tejföl
2 ek méz
1 kk mustár
10 dkg sajt
víz

Elkészítése:
Egy tálba a túrót villával összetöröm, sózóm, borsozom. Majd hozzáadom a sajtot, a mézet, mustárt és az olajat. Ezután ráütök 2 tojást és ezzel jól kikeverem. Olyan hígabb masszát kapunk. Majd fokozatosan adagolom hozzá a lisztet, úgy, hogy ha közben igényli adom hozzá a vizet is. Annyi vízzel keverem el, hogy olyan kicsit keményebb galuska tésztát kapjak. Majd kifőzőm, és egy ek vajra dobom rá.
Köretként, önmagában fogyasztva, vagy valamilyen mártással egytálételként.
Én most ugye azt az említett mézes mustáros alapot csináltam meg.
Ez pedig hús nélkül a következő képen készült el.
Az alapot felöntöttem 2 dl tejszínnel, 1 dl tejjel. Felraktam a tűzre. Majd hozzáadtam 2 ek mézet 1 ek mustárt. Mikor besűrűsödött egy fa kanálnyi vajjal krémesítettem.
Ebbe a mártásba raktam bele a galuskát.


Mártás nélküli galuska

Galuska a mártással

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Írj nekem. Kiváncsi vagyok a véleményedre. :)