2009. május 31., vasárnap

Megfordított lepény VKF! XXV

Cukroskata a háziasszonya az ehavi Vigyázz!Kész!Főzz! vetélkedőnek, a téma pedig a krumpli. Bár nem sok időm van megírni közkedvelt nem túl nehéz krumplis receptet. De azért elküldöm én is. Ez egy megfordított lepény. Ahol alul van a húsi és rajta a krumpli.

Hozzávalók egy közepes tepsihez:

A húsos részhez:
  • 60dkg darált hús (család szája íze szerint a fajtája)
  • fűszerek: pirospaprika, só, bors, majoránna (ízlés szerint)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 közepes doboz sűrített paradicsom
  • 3 kanál kechup
Krumpli püré (a lényeg krémes pürét kapjunk):
  • 6 nagyobb szem krumpli
  • vaj (ízlés szerint)
  • tej (ízlés szerint)
  • 2 ek tejföl
Almás réteg (ínyenceknek):
  • 2-3 szem alma
  • alma leveshez használt fűszerezés - én mézes fűszer keveréket és citromot szoktam használni
Elkészítése:
A hagymát megpárolom. Majd beleteszem a darált húst. Ha kapott egy kis kérget fűszerezem. Ráöntöm a sűrített paradicsomot. Ha igényel egy kis vízzel felöntöm. Majd sűrűre főzőm. A vége fele teszem bele a kechupot. Közben a krumplit megfőzőm. És elkészítem krumpli pürének.
Egy tepsit kikenek vajjal. Először belerakom a húst. Szépen belesimítom a tepsibe. Majd rásimítom a krumpli pürét. Az almát felfőzőm a fűszerekkel. Pürésítem. Ha teszünk belel almát akkor, elsőnek a húsi, majd az almás réteg, majd a krumpli
180 °C-os légkeveréses sütőbe kb. 20-30 percig sütöm. Gázsütő esetén olyan 190°C-on.




Jó étvágyat! Sok sikert az elkészítéséhez!
 
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Írj nekem. Kiváncsi vagyok a véleményedre. :)