Cukroskata a háziasszonya az ehavi Vigyázz!Kész!Főzz! vetélkedőnek, a téma pedig a krumpli. Bár nem sok időm van megírni közkedvelt nem túl nehéz krumplis receptet. De azért elküldöm én is. Ez egy megfordított lepény. Ahol alul van a húsi és rajta a krumpli.
Hozzávalók egy közepes tepsihez:
A húsos részhez:
Hozzávalók egy közepes tepsihez:
A húsos részhez:
- 60dkg darált hús (család szája íze szerint a fajtája)
- fűszerek: pirospaprika, só, bors, majoránna (ízlés szerint)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 közepes doboz sűrített paradicsom
- 3 kanál kechup
Krumpli püré (a lényeg krémes pürét kapjunk):
- 6 nagyobb szem krumpli
- vaj (ízlés szerint)
- tej (ízlés szerint)
- 2 ek tejföl
- só
Almás réteg (ínyenceknek):
- 2-3 szem alma
- alma leveshez használt fűszerezés - én mézes fűszer keveréket és citromot szoktam használni
Elkészítése:
A hagymát megpárolom. Majd beleteszem a darált húst. Ha kapott egy kis kérget fűszerezem. Ráöntöm a sűrített paradicsomot. Ha igényel egy kis vízzel felöntöm. Majd sűrűre főzőm. A vége fele teszem bele a kechupot. Közben a krumplit megfőzőm. És elkészítem krumpli pürének.
Egy tepsit kikenek vajjal. Először belerakom a húst. Szépen belesimítom a tepsibe. Majd rásimítom a krumpli pürét. Az almát felfőzőm a fűszerekkel. Pürésítem. Ha teszünk belel almát akkor, elsőnek a húsi, majd az almás réteg, majd a krumpli
180 °C-os légkeveréses sütőbe kb. 20-30 percig sütöm. Gázsütő esetén olyan 190°C-on.
Jó étvágyat! Sok sikert az elkészítéséhez!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Írj nekem. Kiváncsi vagyok a véleményedre. :)