2008. augusztus 23., szombat

Rizs puffancs

Ezt az ételt akár önmagába uzsonna ételnek, köretnek fő ételhez lehet fogyasztani. Lehet édesen is készíteni.
Hozzávalók:
- Főtt rizshez

  • 1dl rizs
  • 2dl víz
- Puffancshoz:
  • 3dl rizs
  • 3dl liszt
  • kk sütőpor
  • 1 tojás
  • ízlés szerint fűszerek
  • 1dl tej

Elkészítése:
Riszfőzés: a rizst átmossuk, majd zsiradékon lepirítjuk. Majd felöntjük a 2dl vízzel, fűszerezzük, lefedjük, és felforraljuk. Én üveg edényben főzőm a rizst. Apró praktikát tanulta a dédi mamától. Mely szerint takarjuk tegyünk a fedőre egy összehajtogatott konyharuhát. Így tuti a szép puhulás és nem ragad össze. Ha felforrt, én beteszem a sütőbe 50°C-ra és ott készre párolom. Ha nem tesszük sütőbe, akkor miután felforrt, zárjuk el alatta a gázt/villanyt, s így letakarva a platnin puhára pároljuk.
Puffancs készítése: A megfőtt rizsből kimérünk 3 dl. Egy keverő tálba hozzáadjuk a lisztet melybe belekevertük a sütőport, a tojást, és a tejet. Ízlés szerint fűszerezzük. Lazán összedolgozzuk. Olyan lágy masszát kapunk. Sütés előtt egy fél órát lehet pihentetni. Majd bő olajban kisütjük.
Kisütése: evő kanál segítségével kis adagokat rakunk az olajba, és egy kicsit belelapogatjuk, hogy olyan laposabb legyen. Lehet úgy is készíteni, hogy nem lapogatjuk el, de akkor is egy kicsit megnyomkodjuk. Ekkor olyan bucikat kapunk.

Jó étvágyat hozzá! Sok sikert az elkészítéséhez!


Fő a rizs

Puffancs sütés előtti állapota

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Írj nekem. Kiváncsi vagyok a véleményedre. :)